Hovedforfatterne til IPCC er denne uken samlet i Guangzhou i Kina

Ved åpningen av møtet for hovedforfatterne til IPCC i Guangzhou i Kina ble det fremhevet at den kommende IPCC-rapporten, og arbeidet frem mot publisering i 2021, er meget viktig ikke bare for Kina, men også for hele kloden. Dette ble understreket fra høytstående representanter fra kinesiske myndigheter.

 

Guangzhou, Kina: Sebastian H. Mernild er blant hovedforfatterne til IPCCGuangzhou, Kina: Sebastian H. Mernild er blant hovedforfatterne til IPCC- Klimaforandringene sees mye tydeligere nå enn for tiår siden. Vi befinner oss derfor i en viktig tid, sier klimaprofessor og direktør, Sebastian H. Mernild, ved Nansensenteret. Han er en av hovedforfatterne som er på plass i Guangzhou. Myndigheter verden rundt etterspør den kunnskapen som IPCC-forfatterne er i besittelse av. På møtet denne uken er det blitt formidlet at det et stort behov og interesse for en oppdatering av klodens status.

 

- Klimaendringene foregår hurtig. Vi er klar over viktigheten av denne kunnskapen. Stemningen blant hovedforfatterne er at vi alle er innstilt på å få rapporten produsert så god over hodet mulig. Det er det ingen tvil om, sier Mernild.

 

Klimaprofessoren melder om motivasjonen og samholdet i Guangzhou er meget god. Delegasjonen er alle innlosjert på et stort konferansesenter, hvor kun inviterte har tilgang.

 

- I denne uken er vi i vår egen lille «IPCC-osteklokke». Vi skal skape riktige og viktige byggeklosser mot en bedre forståelse av klodens klimatiske forhold. Dette skaper et press på oss som IPCC-forfattere med tanke på å levere et kvalitetsprodukt som beslutningstakerne kan benytte seg av. Et produkt som gagner oss alle, som gagner vår klimaforståelse og som gagner forståelsen av klodens tilstand også hos folk utenfor «osteklokken», sier Sebastian H. Mernild.

IPCC i Guangzhou, Kina: Fra Venstre: Sebastian Gerland, Norsk Polarinstitutt, Terje K. Berntsen fra Universitet i Oslo, Trude Storelvmo, Universitetet i Oslo, Jan S. Fuglestvedt,Cicero, Jana Sillmann, Cicero, Sebastian Mernild, Nansensenteret, og Bjørn Samset, CiceroIPCC i Guangzhou, Kina: Fra Venstre: Sebastian Gerland, Norsk Polarinstitutt, Terje K. Berntsen fra Universitet i Oslo, Trude Storelvmo, Universitetet i Oslo, Jan S. Fuglestvedt,Cicero, Jana Sillmann, Cicero, Sebastian Mernild, Nansensenteret, og Bjørn Samset, Cicero

Add comment

Login to post comments