Arven etter Nansen på Bryggen museum

I forbindelse med Nansen-Amundsen året er vandreutstillingen ”Arven etter Nansen - vitenskap ved verdens ende” på Bryggen Museum fra 18. januar til 25. februar. Utstillingen tar utgangspunkt i Nansens innsats for å sette nordområdet på den norske dagsorden gjennom vitenskapelige ekspedisjoner og avgjørende oppdagelser innenfor bl.a. moderne havforskning.

“Arven etter Nansen” er en nytenkende og leken utstilling om forskning i nordområdene før og nå, produsert i anledning Nansen-Amundsen-jubileet 2011. I visuelle og stemningsfulle installasjoner spekket med teknologi møter publikum noen av Norges fremste eksperter på nordområdene. Havstrømmer, klimaendringer, livet i havet og isen - nordområdeforskningen sitter med viktige nøkler til å løse dagens og morgendagens utfordringer. ”Arven etter Nansen” er en utstilling for alle med interesse for miljø og ressursforvaltning, eller i nordområdeforskningens historie og fremtid.

Nansensenterets billedspill “Eventyrlyst” om Fridtjof Nansen liv og virke vil bli vist i auditoriet på Bryggen museum i forbindelse med utstilling.

Utstillingen åpnes 17. januar av styreleder for Nansen-Amundsen-året Morten Ruud. Arbeidende styreformann Ola M. Johannessen bidrar i åpningsprogrammet med forelesningen ”Arktisk klima fra Nansen til i dag”.

Mer informasjon på Bymuseet:

http://www.bymuseet.no/?vis=801